Lotus Jóga a Facebook-on!

Rólunk / oktatóink

 


 

Szender Niki - Lotus Jóga Stúdió alapítója és vezetője

Birthlight Nemzetközi Kismama és Babás Jóga oktató,

Mummy Tummy tréner, Független szülésfelkészítő, Dúla,

 

Kinesio Tape - Kismama Tape, 

 
Edzőként több mint 10 évig tevékenykedtem. /Testépítő edző, aerobikedző, rekreációs szakember, életmód tanácsadó, személyi tréner..stb/

2002-ben ismerkedtem meg a jógával. Nagyon tetszettek az ászanák precízen kivitelezett pozíciói, és persze a relaxáció nyugalma, mely mindig feltöltött az óra végén. Sokat köszönhetek tanáromnak, Bálint Jánosnak, aki bevezetett a jóga tudományába és világi szemléletébe.Tanulmányaim során a várandósság a szülés és a szülés utáni időszak egyre nagyobb hangsúlyt kapott./8 évig voltam a Fejér megyei Szent György Kórház szülésfelkészítő tanfolyamának óraadó tanára./

A kismama jóga egy speciális területe a jógának, melyet úgy érzem sikerült elsajátítanom oly módon, hogy tudásom legjavát adhatom azoknak a kismamáknak, akik megtisztelnek bizalmukkal. Kismamákkal dolgozni csodálatos dolog! Különleges "együtt" várni a pocaklakót.A legmeghatározóbb megtapasztalásaim a saját szülésélményeim voltak, melyek által megbizonyosodhattam a jóga áldásos erejéről.

Mit jelent a jóga? Mindenkinek mást, attól függ, ki miért fordul felé, és mit kap tőle. Nekem önismeretet, tudatosságot és jelenlétet adott a mindennapokban. A jóga egy eszköz, mely vágyat ébreszt, hogy közelebbről megismerjük önmagunkat a gyakorlások során, tisztuljon a lelkünk és épüljön a szellemünk.

Tudásomat és tapasztalatomat szeretném minél szélesebb körben kinyilatkoztatni és támogatást nyújtani mindazoknak, akik megtisztelnek bizalmukkal!

Foglalkozások, ahol találkozhatsz velem:

Kismama Jóga, Babás Jóga, Senior Jóga, Dinamikus Jóga, Lotus Szirom Szülés Műhely,Tanfolyamok, Workshopok,

 

Om Shanti

 

 

 


 

 

Novák Angelika - Tradicionális hatha jóga oktató

 

Namaste

Szeretettel üdvözöllek


Az alábbi "rövid"  bemutatkozasomból kiderül miért és hogyan is

lett a jóga az életem része....


Kevesen tudják csak rólam, hogy alig néhàny èvvel ezelőtt még crohnikus bélgyulladással, izületi problémákkal, pajzsmirigy alulműködésben betegeskedtem. Az orvosok szerint életem végéig gyógyszereken kellett volna élnem. Alig 30 évesen tudatosult bennem, hogy a gyógyszerektől  gyógyulást nem
remélhetek. Elhatároztam, hogy újra egészséges leszek, bár fogalmam sem volt arról hogyan fogom ezt elérni, megvalósítani. Édesapám gyakorlott agykontrollosként terelgette és segítette az utamat, így elsők között a tanfolyamot végeztem el. Gyógyteákat ittam, ismerkedtem a fitoterápiával, figyeltem az étkezésre és minden könyvet elolvastam amiről  úgy gondoltam segíheti a gyógyulásomat. Néhányat ezek közül ki is emelnék.
Eckhart Tolle-Most hatalma
Masaru Emoto- Víz rejtett bölcsessege
Rhonda Byine- a Varázslat
Louise L. Hay-  Éld az életed
Rengeteget segítettek, inspiráltak, utat mutattak és rájöttem, hogy màr 10 èvvel ezelőtt mennyire vonzott a jóga. (sőt már jóval korábban, valójában kislány koromban tornásznak készültem csak a nagy túljelenkezés miatt nem sikerül felvételt nyernem oktatási intezménybe, mondanom sem kell így visszagondolva mekkora csalódás volt ezt megélni kisgyermekként) Ezt felismerve már tudtam miért maradt ki az életemből annyi éven át ez a mozgásforma. Otthon elkezdem egyszerű videókról gyakorolni az ászanakat (testtartásokat) és légzőgyakorlatkat és alig néhány alkalom után a bélgyulladas tünetei teljesen megszűntek. Annyira jól éreztem magam, hogy már nèhany hetes testmozgás  ekkora változást hozott az életemben, hogy elkeztem oktatót keresni, igy talaltam rà Szender Nikire. Pár hónap jogagyakorlás után már biztos voltam abban, hogy ez az én utam, igaz akkor még nem tudatosult bennem, hogy valaha tanítani is fogom. Rengeteg kérdèsem volt, amire nem tudtam a választ.
-miért is lettem beteg?
-hogyan is lehetek egészséges egy "gyógyíthatatlan" betegségből?
-mi  is az élet értelme?
-ki vagyok én?
-miért is vagyunk itt a Földön?
-van- e élet a halál után?
Remélve, hogy ezekre a kérdésekre válaszokat kapok, így beiratkoztam egy átfogóbb oktatói képzésre. Mondanom sem kell, jóval többet kaptam..... egészséget, hitet, és csodás hivatást!

2014-ben végeztem 320 órás tradicionális hatha jógaoktatói képzést.
Azóta is folyamatosan tanfolyamokon és továbbképzéseken veszek részt.
2015 Pranajama és csakra- harminizáló  tanfolyam
Páros gyakorlatok alkalmazása a hatha- jógaórák keretei belül
A Szúrjanamaszkár (Napüdvözletek) variációi
2016 Preventìv gerinctréning
Worksopok
Nadi tanfolyamok
Jelenleg folyamatban Vinyasa/Krama (100 óra) továbbképzés

A jóga útjàn járva válaszokat kaphatsz az élet nagy (benned felmerülő)  kérdéseire, segít hogy tisztábban láss át helyzeteket, és azt is tudni fogod, min erősíts, min változass legközelebb. Egy kiváló eszköz arra, hogy képes legyél elfogadni magad a hibáiddal együtt, és megtanuld szeretni Önmagad!
Amennyiben szeretnéd megtapasztalni milyen egy családias hangulatú baráti közösségben jógázni, kedveled a gyertyafényt és füstölő finom illatát, vagy csak szeretnél kikapcsolódni egy stresszes nap után, relaxálnál, esetleg szívesen kipróbálnád a mantrák tisztó erejét, fordulj hozzám bizalommal!
Szeretettel várlak! 😊

Foglalkozasok ahol találkozhatsz velem:

Haladó hatha jóga
Kezdő hatha jóga
Hatha flow
Magànórák (1 esetleg 2 fő részére)
Vinyasza jóga hamarosan
Vinyasza/krama hamarosan

Amennyiben bemutatkozásom nem nyerte volna el tetszésedet arra kérlek keresgélj tovább! Rengeteg kiváló oktató és jóga irányzat létezik és szívből kívánom, hogy találd meg a számodra megfelelő ès hiteles tanárt!
Egyszóval ne add fel! 😉

Hálásan köszönöm a megtisztelő figyelmedet!

A mielőbbi személyes találkozás reményében....

Üdv. Angelika

 

 

 

 

 

Tóth-Szöllősi Ági

 Okleveles gerincjóga oktató,

NMPT oktató,

www.nmptfehervar.hu

 

 

Gyermekkoromban ritmikus sportgimnasztikáztam, majd versenytáncoltam, majd fiatal felnőttként pedig igen intenzíven aerobik órákra jártam. Talán mind ennek köszönhető, hogy az orvosok csípőkopást állapítottak nálam így minden aktív mozgásról le kellett mondanom, amiben ugrás vagy futás szerepelt. Ezután sokáig kerestem a megfelelő mozgásformát, amivel megőrizhetem az RSG-ből származó lazaságomat, a tánctól kapott tartásomat és erőnlétemet.  

2005-ben próbáltam ki először a jógát. Az első óráról felszabadultan, boldoga és kiegyensúlyozottan mentem haza. A testem pedig megkapt azt, amire szüksége volt.

Erősítés, nyújtás, lazítás.Mivel a legtöbb ászanát precízen tudtam végrehajtani, erősödött az önbizalmam, büszke voltam magamra. Kismamaként szintén végig jógáztam a 9 hónapot, ami tudatos szülést és egy végtelenül kiegyensúlyozott babát eredményezett. /Köszönöm Niki!/ Az otthon töltött idő alatt döntöttem el, hogy én is oktatni szeretném a jógát. Nekem/velem nagyon jót tett miért ne tehetnék jót én is másokkal/ másoknak.

Örülök ha segíthetek és büszke vagyok a tanítványaim elért eredményeire, kitartására. A gerincjógát én a kezdők jógájának hívom. Könnyen elsajátítható, kíméletes mozdulatokkal, légzőgyakorlatokkal és egy kis befeléfordulással töltjük el a 90 percet. Ajánlom mindenkinek, akinek nincs sport/jógás múltja, sokat ül stresszes munkahelyen dolgozik, vagy egyszerűen szüksége van hetente  másfél órára, amit csak magával tölt el.

Hari om

 

Foglalkozások, ahol találkozhatsz velem:    Gerincjóga,

NMPT csoportos

 


 

Horváth Tímea 

személyi edző, funkcionális edző, preventív gerinctréner, rehabilitációs tréner, NMPT oktató,

www.nmptfehervar.hu

Gyermekkorom óta a sport része az életemnek. Edzői munkásságomat aerobik oktatóként kezdtem. Ám, aki a versenysportból jön, igen céltudatos és maximalista. Hamar ráébredtem arra, hogy az aerobik önmagában nem elégít ki, ennél sokkal hatékonyabban és mélyebben szeretnék elmerülni mozgásrendszerünk világában. Végül megtaláltam azt a területet, ami igazán érdekel és küldetésem lett a már-már népbetegségként terjedő hát- és derékfájások elleni küzdelem. Ilyen irányú képzéseken bővítem folyamatosan tudásomat, hogy a minőségi mozgás lehetőségét tudjam biztosítani azok számára, akik fontosnak tartják egészségük megőrzését, vagy segítségül fordulnak hozzám a már meglévő problémáik miatt. Tanulni mindig lehet valami újat, nem szabad megrekedni egy helyen, hiszen ez egy olyan szakma, ahol nincs megállás, a tanulás, az új dolgok kutatása folyamatos kihívás elé állít. A legjobbnak kell lenni, hiszen emberekkel dolgozom és legfőbb érték az ember. Rólam és tevékenységemről bővebben itt olvashatsz:www.gerincfit.hu.

Nagy szeretettel várlak az óráimon!

gerincfit, kezdő rehab gerincfitness ,NMPT csoportos

 

 


 

 

 
 Foglalkozásaink:

Mummy Tummy tréning

Kismama jóga

Babás Jóga

Gerincjóga 

Senior Jóga

Lotus Szirom Szülés Műhely

NMPT

Gerincfit

Egyéni órák

Előadások

Workshopok

Tanfolyamok

Székesfehérvár,

Kégl Gy.u.7.

Tel:+36-20-952-7884

 

Komplex Szülésfelkészítő tanfolyam kezdési Időpontok:

 

2019.

Január 05.

Február 09.

Március 09.

Április 06.

Május 04.

 

 

 

 

Lotus Jóga Stúdió | www.lotusjoga.hu | szenderniki@gmail.com
Telefon: +36 20 9527 884
Székesfehérvár